Boya ve Badana İşlemleri Nasıl Yapılır, Püf Noktaları Nelerdir?

27.11.2020
Boya ve Badana İşlemleri Nasıl Yapılır, Püf Noktaları Nelerdir?

Evi güzel gösteren ve temizliğini en net belli eden unsurlardan biri boya badana işlemleridir. Boya ve badana işlemlerinin oldukça temiz bir şekilde yapılması gerekmektedir. Özellikle rahat bir temizlik sağlamak adına bu işlemlerin profesyonel kişiler tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Özellikle bir usta tarafından bu işin yapılması, kişiler için daha doğru bir süreç olacaktır.

Boya Badana Yapımı Nasıl Yapılır?

Bir kişinin evini ilk yapması ve düzenlenmesi badana boya işlemi ile başlamaktadır. Badana ve boya işlemi için ilk olarak renk seçimi yapılır. Özellikle eviniz içerisinde olan eşyalarla uygun bir renk seçmeniz son derece önemlidir. Bu sırada uzman bir usta veya ekip tarafından yardım alabilirsiniz. Boya badana işleri için internet üzerinden sayfamızı inceleyebilir veya bizimle birebir iletişime geçebilirsiniz. Bir evin güzelleşmesinin en önemli noktası boya ve badanadır. Bunun için kaliteli bir şekilde bu işlemin yapılması gerekmektedir. Özellikle oldukça titiz bir şekilde bu işlemin yapılması, memnuniyet oranını arttıracaktır. Boya badana işleri başlamadan önce ne kadar süreceği hesaplanır ve kişilere detaylı bilgiler verilir. Bu noktada ekibimiz sizlere detaylı bilgiler verir. İyi bir boya markası seçmeniz, duvarınızın daha iyi gözükmesine ve istediğiniz rengi iyi bir şekilde tespit etmenize yardımcı olur.

Boya Badana Nasıl Yapılır?

Boya badana yapımı sırasında evin boş olması kişilere büyük bir avantaj sağlar. Bununla beraber eşyalarınızı boya badana işleri için özel olarak organize edebilirsiniz. Eşyalarınızı bir araya toplayarak, korunmasını sağlayabilirsiniz. Bununla beraber bu konu için uzman ustalarımızdan yardım alabilirsiniz. Özellikle boş zeminlerin iyi bir şekilde kaplanması sizin için daha faydalı olacaktır. Zemine boya bulaşması sizlere maddi olarak zarar verebilir. Boya işlemi sırasında koruma bantlarını ve brandalarını sermeniz gerekmektedir. Boya sıçramasına karşı kullanabileceğiniz en iyi önlem bu olmaktadır. Yaptığınız bantları ve brandaları boya işleminden üç saat sonra sökebilirsiniz.

Duvar Boyarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Boya uygulaması yaparken ilk dikkat edilmesi gereken unsur astar işlemidir. Astar işlemi boyanın düzgün durması için gereken en önemli unsurdur. Bundan dolayı bu işin uzman biri tarafından yapılması daha doğru olacaktır. Astar uygulaması su ve nem geçirimini azaltmaktadır. Özellikle alacağınız astar ve boyanın evinizin duvarlarına yetecek şekilde seçilmesi gerekmektedir. Bundan dolayı iyi bir ekip, ne kadar boyaya ihtiyaç duyacağınız konusunda sizlere detaylı bilgi verecektir.

Doğru Fırça İle Duvarlarınızı Güzelleştirin!

Tavan, duvar, kapı ve pencere boyalarında farklı fırçalar kullanılmaktadır. Bununla beraber boya uygulamasının doğru olabilmesi için rulo kullanımı son derece önemlidir. Yüzeye, seçeceğiniz boyaya göre rulo seçimi yapmanız gerekmektedir. Siyah kıllı fırçalar sentetik boyalar için tercih edilmektedir. Beyaz kıllı fırçalar ise su bazlı boyalar için kullanılmaktadır. Bu yüzden kişilerin doğru fırçaları bulması oldukça zordur. Bundan dolayı kişiler uzman bir ekip tarafından destek alabilir.

Boya ve Badana Uygulamasının Dikkatli Yapılması Gerekir

Boya ve badana işlemi için kişilerin birçok farklı unsura dikkat etmesi gerekmektedir. Bundan dolayı özellikle boya eleği kullanmanız sizin için daha faydalı olacaktır. Boya kovasına fırçayı koyarak, sonrasında eleğin üzerinden gezdirmeniz gerekmektedir. Boya yüzeye değdirildiğinde, eşit bir şekilde aktarılması gerekmektedir. Boyanın taraması, aşağı ve yukarıya eşit bir şekilde yapılmalıdır. Üst üste yapılan veya düzenleme yapmak için tekrar sürülen fırçalar duvarda dalgalanma oluşturmaktadır. Fırçaların boyaya çok konulmaması gerekmektedir. Fırçaya az bir şekilde boya alınması gerekmektedir. Bunu yaptıktan sonra boyanın sürülmesi gerekmektedir. Kalan boşlukların ise incesi yapılması gerekmektedir. Özellikle bilgi sahibi değilseniz veya uzun süre boyunca bu işi yapmadıysanız alanında uzman ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.

Boya Malzemelerinin Tam Olması Gerekmektedir

Boya işlemi yapılmadan önce boya, su, sırık, boya kabı ve rulo gibi malzemelerin temin edilmesi gerekmektedir. Birçok farklı renk boya yapılacaksa, aletlerin çoğaltılması oldukça önemlidir. Özellikle ince işçilik bir şekilde bu işin yapılması için bu işi alanında uzman boya badana ustası tarafından gerçekleşmesi gerekmektedir.

Boya Badana Hizmetlerimiz Nelerdir?

Boya badana hizmetlerimiz içerisinde öncelikle keşif işlemi bulunmaktadır. Bu keşif sırasında boya yapılacak yerlerin ölçüleri alınmaktadır. Sonrasında proje hazırlanarak boyanın renkleri, markası ve uygulama şekli belirlenir. Sizler için detaylı bir fiyat teklifi sunmaktayız. Onay alınması durumunda proje başlatılır ve belirlenen sürede teslim edilir. Boya ve badana hizmetlerimiz ise şu şekildedir;

  • Bina İçi ve Dışı Boya
  • Duvar İzolasyonları
  • Alçı/Alçıpan İşlemleri

 

 

Tümü