Laminat Parke Ve Lamine Parke Nedir, Ne İşe Yarar?

27.11.2020
Laminat Parke Ve Lamine Parke Nedir, Ne İşe Yarar?

Lamine parke yüzde yüz ağaçtan üretilen bir parke türüdür. Laminat parke içerisinde ise MDF bulunmaktadır. Lamine parke genel olarak, laminata göre daha pahalıdır. Laminat parke sıkıştırılmış talaş ve reçine kağıt bakısıdır. Daha çok parke olarak sayılmaz.

Lamine Parke İle Laminat Parke Arasındaki Farklar Nelerdir?

Genel olarak evine parke yaptıracak olan kişiler laminat ve lamine parke arasında kalmaktadır. Laminat parke çeşitleri, lamine parkeye göre daha ucuzdur. Lamine parke çeşitleri yüzde yüz doğal ürünlerdir. Laminat parkeler ağaç fazlalarından üretilmiştir. Bu ürünler belirli malzemeler, kimyasallar ve yapıştırıcılarla birleştirilerek üretilmektedir. Mdf her ne kadar ağaçtan üretilen bir malzeme olsa bile, yapı olarak aslında çok farklıdır. Mdf ürünler, mobilya ürünleri için en sık tercih edilen malzeme çeşitlerinden biridir. Evin her yerinde mutlaka bir alanda Mdf görebilirsiniz. Zemin kaplamasında da laminat parke tercih edilmektedir.

Laminat Parkenin Faydaları Nelerdir?

Laminat oldukça uygun fiyatlara temin edilebilecek ürünlerden biridir. Uzun ömürlü yapısı sayesinde kişiler evlerinde kolayca laminat parke uygulaması tercih edebilir. Laminat parkeler, evlere kolay bir şekilde uygulanabilir. Laminat parke herhangi bir şekilde çizilmez veya deformasyon olmaz. Özellikle ofislere oldukça şık bir görünüm sunar. Dış etkenlerden etkilenmez. Alev, sigara ve benzeri yanıcı maddelere karşı dirençlidir. Kötü hava koşullarından etkilenmez, rengi herhangi bir şekilde solmaz veya güneşten etkilenmez. Leke tutmaz, kolay silinebilir bir yüzeye sahiptir. Hijyenik bir yapısı vardır, üzerinde mikrop tutmaz. Ömrü uzundur, her dönem kullanılabilir ve son derece moderndir. Bu ürünler su ile iç içe mekanlarda pek tercih edilmez.

Laminat Parke Tercih Ederken Nelere Dikkat Edilmeli?

Laminat parkenin trafik yoğunluğuna uygun olup, olmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu ürünlerin ISO 9002 belgesine sahip olması oldukça önemlidir. Bununla beraber ithal malzemelerden seçilen laminat parkeler daha güvenilir yapılardır. Sağlamlık derecesi yüksek olan laminat parkelerin tercih edilmesi gerekmektedir. Özellikle iyi bir firma tarafından laminat parke hizmeti alınması gerekmektedir. Sizde güvenilir bir laminat veya lamine parke montajı için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Neden laminat parke tercih etmelisiniz;

  • Ağaç çeşitlerinin azalmasından kaynaklı, doğa dostu bir yapıya sahip olması nedeni ile.
  • Üç boyutlu olarak çalışma avantajı olması.
  • Ahşap malzemelere göre, kolay bir bakımının olması.
  • Maliyet açısından kişilere büyük bir fayda sağlaması.
  • Üzerinde ayakkabı ile yürünebilir bir yapıya sahip olması.
  • Çizilmez yapısı sayesinde birçok darbeye karşı dayanıklı olmasıdır.
  • Kimyasal malzemelerden etkilenmemesi.
  • Toz tutmaması.
  • Yerden ısıtma sistemlerinde bulunan malzemelerden etkilenmemesi.
  • Kolay bir şekilde monte edilmesi.
  • Uzun ömürlü olması.
  • Cila istememesi.
  • Bakımının kolay olması.

Laminat ve Lamine Parke Nasıl Döşenir?

Laminat ve lamine parke döşenmeden önce firmamız evinizin ölçüsünü veya mekanın ölçüsünü almaktadır. Bununla beraber sizin isteğinize göre bir proje hazırlanmaktadır. Proje hazırlama sırasında sizin fikirlerinizde incelenmektedir. Sonrasında sizlere proje hakkında detaylı bir şekilde teklif sunulmaktadır. Ortak fikre varılması durumunda, teklif yapılır. Teklifin onaylanması halinde sözleşme yapılarak, döşeme işlemi başlanır. Sonrasında ise sizlere belirlenen tarihte iş teslim edilir.

Neden Bizi Tercih Etmelisiniz?

Laminat ve lamine parke hakkında uzman bir ekibimiz bulunmaktadır. Sizin için en uygun, a kalite hizmet sağlamaktayız. Laminat ve lamine parke tamamen uzman kişiler tarafından döşenmesi gereken ürünlerdir. Firmamız her iki parke türü hakkında da size bilgilendirme sağlar. Siz kendinize göre en uygun ürüne karar vererek, döşeme işlemi için bize başvuruda bulunabilirsiniz. Tecrübeleri uzmanlarımız, sizlere parke döşemesi konusunda her konuda destek vermektedir. Detaylı bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Tümü